RECEPT: Zapečené brambory s květákem a kopřivami

Přemýšlíte, co uvařit k víkendovému obědu? Máma pro vás sepsala svůj oblíbený a zdravý recept na zapečené brambory s květákem a kopřivami, které v jarním jídelníčku nesmí chybět. Listy kopřivy obsahují velké množství chlorofylu, který působí protizánětlivě, povzbuzuje metabolismus, čistí krev, podporuje krvetvorbu a v neposlední řadě je účinným antirevmatikem. 

IMG_2622

Co budete potřebovat:

15 minut příprava + 30 minut pečení

  • půlku květáku
  • 4 velké brambory
  • hrst čerstvě nasbíraných špiček kopřiv
  • šalotku
  • 5 vajíček
  • trochu selského mléka
  • sůl, pepř
  • olivový olej, máslo

Postup přípravy:

Všechno nasekáme na malé kousky a smícháme. Do zapékací mísy nakapeme olivový olej, na něj vysypeme připravenou směs a zalijeme vejci rozmíchanými s trochou mléka, solí a pepřem. Navrch poklademe plátky másla a dáme zapéct přikryté na 180 °C asi 30 minut. Poté můžeme odkryt a nechat dopéct.

Dobrou chuť!