Přemýšlíte, co uvařit k víkendovému obědu? Máma pro vás sepsala svůj oblíbený a zdravý recept na zapečené brambory s květákem a kopřivami, které v jarním jídelníčku nesmí chybět. Listy kopřivy obsahují velké množství chlorofylu, který působí protizánětlivě, povzbuzuje metabolismus, čistí krev, podporuje krvetvorbu a v neposlední řadě je účinným antirevmatikem.
Co budete potřebovat:
15 minut příprava + 30 minut pečení
- půlku květáku
- 4 velké brambory
- hrst čerstvě nasbíraných špiček kopřiv
- šalotku
- 5 vajíček
- trochu selského mléka
- sůl, pepř
- olivový olej, máslo
Postup přípravy:
Všechno nasekáme na malé kousky a smícháme. Do zapékací mísy nakapeme olivový olej, na něj vysypeme připravenou směs a zalijeme vejci rozmíchanými s trochou mléka, solí a pepřem. Navrch poklademe plátky másla a dáme zapéct přikryté na 180 °C asi 30 minut. Poté můžeme odkryt a nechat dopéct.
Dobrou chuť!